Teknoloji

Oturduğunuz yerden kazmaya başlarsanız, Dünyanın diğer tarafında nereden çıkıyorsunuz?

Bulunduğunuz yerden kazmaya başlayıp merkezden geçerek Dünyanın diğer ucuna ulaştığınızda nereden çıkacağınıza dair bitmeyen tartışmalar duymuş olabilirsiniz.İngiltere’deki bazı insanlar Avustralya’yı terk edeceklerini düşünse de, Amerikalılar için en belirgin tepki muhtemelen Çin’dir.

Ayrıca, Dünya’nın çekirdeğinden geçmenizi gerektirecektir. 12.870 kilometrelik bir yolculuk dillere destan olacağından, Tam olarak nereye gideceğinizi bulmak fiziksel olarak imkansızdır. Neyse ki, istediğiniz konumun karşı noktasını kontrol edebileceğiniz etkileşimli bir harita var.

Antipodes Haritası adlı bu haritagezegenimizin en kalabalık şehirlerinden birçoğunun karşıt noktasının veya “antipodu”nun okyanusta bir yerde olduğunu gösteriyor.

Dünya yüzeyinin yaklaşık yüzde 71’inin su olduğu düşünüldüğünde, karaya iniş ihtimalinin oldukça düşük olması şaşırtıcı değil. Yine de, Yeni Zelanda’daki Auckland ve İspanya’daki Sevilla ve Malaga, Arjantin’deki Buenos Aires ve Çin’deki Şangay gibi birbirine uyan veya çok yaklaşan birçok şehir var.

Antipodes Haritası web sitesine göre, Çinliler, bu büyük hafriyat girişimini üstlenirlerse karaya çıkacak ülkelerin görece azınlığının ortasındalar. Pekin’in merkezinden Dünyanın diğer ucuna, Arjantin’de Bahia Blanca yakınlarında kazdığınızda Rio Negro’da yüzeye çıkıyorsunuz.İki tam antipodun etkileyici bir örneği, Rusya’da Ulan Ude ve Şili’de Puerto Natales.

Yerleşimlerin olduğu en büyük iki antipod sitenin Doğu Asya, Çin ve Moğolistan ile Güney Amerika, Arjantin ve Şili’de olduğu gösterilmiştir.

Antipodes web sitesinde, “ Avustralya anakarası, antipotları tamamen okyanusta olan en büyük kara kütlesidir.” O yazıyor.

Bu antipot noktalarını, koordinatları web sitesindeki interaktif haritaya girerek bulabilirsiniz. Maalesef, Türkiye bu girişimin sonucunda kendisini okyanusun ortasında bulan ülkelerin ortasındadır.

lalapasahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu